Laurbærkirsebær

En laurbærkirsebær er førstevalget for gartnere, der ikke ønsker en nåletræshæk i haven. Hver kirsebærlaurbær (Prunus laurocerasus) er stedsegrøn og, afhængig af arten, hårdfør i en grad eller 15 til 25 min.

De fleste laurbærhække er hurtigtvoksende hækplanter, der vokser 40 til 50 centimeter højere hvert år. Du behøver kun at plante nogle få per lineær meter store laurbærkirsebær, for de vokser også stærkt i bredden.

Fordele:

Laurbærkirsebær er stedsegrønne hækplanter

De fleste laurbærhække vokser ret hurtigt

Store, yndefulde blade, der hurtigt danner en tæt hæk

Kirsebærlaurbærrene stiller få krav til jordbund og placering

Ulemper:

Større laurbærhække egner sig ikke til mindre haver

Kirsebærlaurbæret tåler ikke våde fødder

Hvad gør en laurbærhæk så speciel?

Der er nogle gange en vis forvirring omkring navnet på laurbærhækken. Det laurbær, der bruges i disse hække, er ikke det rigtige laurbær, hvis blade ofte bruges i køkkenet. Faktisk: laurbærkirsebær er ikke engang relateret til det.

At vi kalder kirsebærlaurbær på den måde, hænger sammen med dets særligt dekorative blade. Dette aflange, ovale blad minder meget om det ægte laurbærblad. Den har en smuk glans på toppen, selvom kirsebærlaurbærbladets blad er endnu mere yndefuldt end det ægte laurbærblad, fordi bladranden er glattere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.