Fem overraskende forårsblomstrer

Blomstrende planter er altid velkomne, men især om foråret. Ikke kun fordi det giver din have duft, farve og munterhed. Efter vinteren tæller hver indfødt blomst som føde for insekter som bier. Vi fremhæver fem overraskende forårsblomster, som du kan nyde i din have.

1. Specialpærer
Krokus, påskeliljer og tulipaner gør sig altid godt som forårsblomstre. Der er dog flere overraskende blomsterløg, for eksempel Iris. Disse løg producerer smukke lilla blomster. Ikke alle iris er hårdføre, og løgene er nogle gange påvirket af fugt eller af vandmus. Læg dem derfor i en stor gryde, der dræner godt. Stil en fin krukke ved hoveddøren, på altanen eller på din terrasse.

Stauder: Lungeurt og Cyclamen
Stauder, der blomstrer tidligt? Variation nok. Overvej cyclamen. Det fungerer ikke bare godt derhjemme. Sorten Cyclamen coum er en tidlig blomstrende. Der er mange sorter med hvide, lyserøde og lilla blomster.

Lungeurt er en meget stærk plante, der ikke er særlig mærkbar, undtagen i det tidlige forår. Så er det ikke kun de prikkede blade på disse stauder, der er de første over jorden. De blå, lyserøde og lilla blomster vil også dukke op i din have. Fordi denne staude er hjemmehørende, kan bier finde føde der. Der er også smukke sorter, såsom Pulmonaria rubra, med klare røde blomster.

Leave a Reply

Your email address will not be published.