Vil du have nem kompost eller hurtig kompost?

Er din personlighed bedre egnet til nem kompost eller hurtigt kompost?

Da jeg startede havearbejde, blev jeg forvirret af, hvad der syntes at være modstridende råd om kompost. Der syntes at være meget nøjagtige opskrifter til at lave ‘perfekt kompost’ eller folk, der bare smed alt på en bunke. Hvilken var den rigtige måde?

Når jeg har indset, at der er en vigtig forskel mellem hurtig kompost og let kompost, syntes det hele meget klarere.

Forskellige komposteringsstile passer til forskellige haver eller personligheder. Begge skaber kompost, men kun hurtig kompostering – kendt som ‘hot composting’ – vil sandsynligvis gøre nok kompost for at spare dig for mange penge i en mellemstor have.

Her er et resumé af forskellene, så du kan vælge den rigtige for dig.

Forskellen mellem hurtig kompost og let kompost
Nem kompostering er kendt som ‘kold kompostering’. Det er en bekvem, miljøvenlig måde at bortskaffe haven og noget køkkenaffald. Det sparer dig tid og kræfter, og vil give nogle nyttige kompost.

En ‘kold kompostering’ bunke vil tage mindst et år at rive ned, så medmindre du har plads til flere kompostbakker eller dynger, vil det kun give dig nogle af de kompost, du har brug for.

Jeg synes, det er svært for en mellemstore have at skabe nok kompost til egne behov alligevel. Kompostroller ned til mindre end en tredjedel af dets volumen, så dog mange klipper og peelings, du tilføjer, er der sjældent nok, når det er rottet ned.

Leave a Reply

Your email address will not be published.